Οδοντίατρος - Σωτήριος Β. Βλασταράκος

 
Τηλέφωνο 2109737011
 
Κινητό τηλέφωνο 6972632199
 
 
 
 
 

Κατ' οίκον οδοντιατρική από τον οδοντίατρο Σωτήριο Β. Βλασταράκο στον Άγιο Δημήτριο - Δάφνη

 
H Κατ’ οίκον οδοντιατρική, είναι μια μορφή πρωτοβάθμιας φροντίδας οδοντιατρικής περίθαλψης που απευθύνεται σε πληθυσμιακές ομάδες που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι ή την εξειδικευμένη μονάδα στην οποία φιλοξενούνται.

Τέτοιοι είναι:


Η κατ’ οίκον οδοντιατρική μπορεί να έχει διάφορες κλίμακες ανάλογα με το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε. Για απλά προβλήματα πχ τοποθέτηση προσωρινών σφραγισμάτων, συγκόλληση στεφάνης ή/και γέφυρας, ακόμα και γέμισμα οδοντοστοιχίας δε χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη υποδομή εκτός από την ευχέρεια και την ευελιξία του οδοντιάτρου για να δουλέψει μακριά από το ιατρείο.

Για πιο σύνθετα περιστατικά πχ σφραγίσματα, τροχίσματα σε κάτι που ενοχλεί, κατασκευή οδοντοστοιχιών (μασέλες) ακόμα και εξαγωγές χρειάζεται η χρήση μιας φορητής οδοντιατρικής μονάδας σαν αυτήν που φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία
 
 
Οδοντίατρος - Σωτήριος Β. Βλασταράκος
 
 
 
Οδοντίατρος - Σωτήριος Β. Βλασταράκος
 
 
 
 
Η οδοντιατρική μονάδα αυτή είναι το δικό μου μοντέλο, για να παρέχω οδοντιατρική περίθαλψη κατ' οίκον στους ασθενείς που μπορούν να ωφεληθούν ;από αυτήν την υπηρεσία.

Παρατηρώντας τη σε μεγέθυνση, εχει σιελαντλία για τα σάλια, υπέρηχο για καθαρισμό των δοντιών και οδοντιατρική χειρολαβή (το γνωστό και ως "τροχό") για τροχίσματα.

Μπορεί δηλαδή να κάνει όλα εκείνα που θα γινόντουσαν στο ιατρείο, στην άνεση του σπιτιού του ασθενούς.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια πρίζα, για να μπει σε λειτουργία!

Το μόνο αρνητικό είναι το κόστος που συνδέεται με την παροχή οδοντιατρικής κατ'οίκον. Δεν είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος του ιατρείου, αλλά οπωσδήποτε είναι πιο υψηλό, μια και φέρνουμε το οδοντιατρείο στο σπίτι του ασθενούς.

Βέβαια, λόγω κρίσης, το αντίτιμο της οδοντιατρικής φροντίδας κατ ‘ οίκον έχει μειωθεί, διότι κυρίως απευθυνόμαστε σε ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες στις οποίες το εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά.

Εν κατακλείδι η οδοντιατρική κατ'οίκον ή οδοντιατρική στο σπίτι είναι μια πραγματικότητα και μια θεραπευτική διαδικασία, την οποία πολλοί ασθενείς που δεν μπορούν να επισκεφθούν τον οδοντίατρο μπορούν να εκμεταλλευτούν για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και το κυριότερο.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΝΕ!